zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2009

Open dag Uitvaartpark Westgaarde

Geplaatst: 28 mei 2009
plaatje: bulletAmsterdam: de PC Hooft Groep organiseert op zaterdag 30 mei een open dag op Uitvaartpark Westgaarde in Amsterdam. Tussen 10.30 uur en 16.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom aan de Ookmeerweg 273-275 te Amsterdam.

Gedurende de dag kunnen aanwezigen op verschillende tijdstippen deelnemen aan rondleidingen over de begraafplaats, door het uitvaartcentrum, het crematorium en het aulagebouw. Diverse stands met informatie over de eigentijdse dienstverlening van de PC en alle facetten van uitvaarten, geven bezoekers de kans zich volledig te laten informeren over een uitvaart.
Rondleiding:
Medewerkers van de PC geven tijdens diverse rondleidingen uitleg over de verschillende ruimten in het uitvaartcentrum, het crematorium, het aulagebouw en de begraafplaats. Het uitvaartcentrum beschikt bijvoorbeeld over een speciale bewassingsruimte en een prachtige gebedsruimte voor Islamitische gebedsdiensten en uitvaarten van andere culturen. In het aulagebouw is het voor bezoekers mogelijk om naast de aula’s de ruimte met de crematieoven te bekijken.

De begraafplaats van Uitvaartpark Westgaarde is zeer fraai aangelegd. Natuur- en vogelliefhebbers bezoeken de begraafplaats regelmatig vanwege haar flora en fauna. De diverse velden met graven zijn door afscheidingen zodanig ingericht dat er een intieme situatie ontstaat. Bezoekers kunnen op de begraafplaats rondgeleid worden in een Jan Plezier (paard en wagen).

Optreden:
In het aulagebouw vindt om 11.00 uur en om 14.00 uur in de Vondel-aula, met zijn uitstekende akoestiek, een bijzonder optreden plaats van Willeke Alberti.

Buiten geeft de studentendragersgroep van de PC een demonstratie ‘Engels schouderen’. Een prachtige en unieke gebeurtenis. Bezoekers krijgen te zien hoe de kist, in stijl en met respect, wordt gedragen.

De gehele dag speelt de Silverleaf Brassband New Orleans uitvaartmuziek.

Iedereen is zaterdag 30 mei van harte welkom. Het Uitvaartpark is goed toegankelijk voor minder valide mensen. Er is parkeergelegenheid aanwezig.

Uitvaartpark Westgaarde is onderdeel van de PC Hooft Groep, verzekeraar en verzorger van uitvaarten. Naast het verzekeren en verzorgen van uitvaarten beheert en exploiteert de PC Hooft Groep crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen en biedt alle dienstverlening rondom de uitvaart in één organisatie. De PC Hooft Groep is ook initiatiefnemer van Uitvaart Compact, de goedkoopste uitvaart.
terug naar overzicht