zoeken
knop: zoek

Groene uitvaart Actueel

Nieuws - 2008
plaatje: Ontwerpstudio Lady Penelope ontwerpt herdenkruimtes

Ontwerpstudio Lady Penelope ontwerpt herdenkruimtes

Geplaatst: 1 december 2008
plaatje: bulletIn opdracht van de Vitalis-zorggroep, Locatie Peppelrode ontwikkelde ontwerpstudio Lady Penelope een plek die in het teken staat van Herdenken.
In opdracht van: De Vitalis-zorggroep Locatie Peppelrode.
Opdrachtbeschrijving: Een plek ontwerpen die in het teken staat van Herdenken.
Ontwerp en uitvoering: Ontwerpstudio Lady Penelope
Oplevering: maart 2008


Herdenkenissen
Stilteruimte Herdenkenissen geeft bewoners van woonzorgcentrum Peppelrode een bijzondere plek om stil te staan bij verlies. Een opengewerkte lichtwand met een geometrisch bloemenpatroon herbergt negen nissen. In deze herdenkenissen kunnen bewoners hun dierbaren herdenken op een persoonlijke manier. Met bloemen, een kaars, foto’s. De vormgeving van de ruimte laat zich niet vangen door de stigma’s die herdenkingsruimtes met zich mee brengen. Integendeel: Herdenkenissen is lichtvoetig en ongedwongen. De ruimte is aangenaam, het licht fris en zacht. Planten zorgen voor een serene sfeer en een aangename geur. Een bijbehorend, speciaal ontworpen herdenkenissenboek biedt ruimte voor een blijvende herinnering aan alle bewoners.



Voor wie is Herdenkenissen?
De bewoner van WZC Peppelrode zijn vooral ouderen en dementerende ouderen. Herdenkenissen is bedoeld voor deze dames en heren, voor hun familie en bezoek en voor het personeel.





Waarom een Herdenkenissen ruimte?
Door de jaren heen gaan mensen veel vriendschappen en bijzondere relaties aan in een woonzorgcentrum. Bewoners onderling, met het personeel, met de familie.
Als woonplaats voor ouderen in hun laatste levenfase, is overlijden er aan de orde van de dag. Ouderen zijn vaak niet mobiel genoeg meer om op traditionele manier afscheid te nemen. Ook komt het regelmatig voor dat een bewoner niet op de hoogte is van het overlijden van de ander. De Herdenkenissenruimte biedt een serene plaats zodat iedereen in het huis op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd stil kan staan bij deze gebeurtenis.





terug naar overzicht